Kuhinja

Termos lonci za prijenos hrane

Termos lonci namijenjeni su za svakodnevnu i vrlo čestu upotrebu u profesionalnim kuhinjama. Robusni, čvrsti te jednostavni u rukovanju.
Onima iz starijih generacija, ovaj koristan kuhinjski alat poznat je i pod nekad popularnim nazivnom „manjirke“, kao podsjetnik na ne tako davna, ali posve druga vremena.

Dvostruke stijenke lonca i poklopca izrađene su od visoko kvalitetnog nehrđajućeg čelika 18/10 čiji je međuprostor ispunjen specijalnom pjenom.

Termos lonci su neizostavni dio profesionalne ugostiteljske opreme kada je u pitanju transport tople ili hladne hrane. U njima se sigurno prevoze kako tekuća, tako i kruta jela, a potrebnu sigurnost u transportu daje poklopac.

Poklopac na termos loncima je bitan i odgovaran dio ovog kuhinjskog posuđa, te slijedećih nekoliko elemenata je ključno:

  • silikonska brtva na poklopcu sprječava izlijevanje tekućeg sadržaja,
  • odzračnik, ventil na poklopcu koji pomaže u izjednačavanju unutarnjeg i vanjskog tlaka, a time pridonosi jednostavnijem i sigurnijem rukovanju s termos loncem,
  • šest kopči koje vrlo čvrsto drže poklopac na termos loncu, jamče da prilikom mogućeg prevrtanja lonca tijekom transporta neće doći do otvaranja poklopca.

Zahvaljujući dobroj toplinskoj izolaciji, ovi termos lonci hranu održavaju toplom ili hladnom do 8 sati, a da će hrana, pri tom, zadržati svoju svježinu i okus.

Termos lonac je opremljen i s dvije pregibne, inox, ergonomske ručke za jednostavno i spretno rukovanje.
Zapremine ovih termos lonaca su 10, 15, 20, 25 i 30 litara.
Treba istaknuti da svi termos lonci, bez obzira na volumen imaju isti promjer. Vanjski promjer od 36 cm i unutarnji promjer od 32 cm, ali se razlikuju po visini. To omogućuje jednostavno slaganje različitih termos lonaca.

Upotrebom ovog korisnog kuhinjskog posuđa svakodnevno poslovanje će biti učinkovitije, a hrana sigurno dostavljena.

I na kraju da zaključimo:
Sva jela i namirnice u ovim termos loncima zadržavaju satima temperaturu na kojoj su zgotovljena u kuhinji, materijal od kojeg su proizvedeni je visoko kvalitetan nehrđajući čelik 18/10, napravljen da traje, za upotrebu u prehrambenoj industriji, te 100% može biti recikliran.