Sterilizator noževa

NIKO Sterilizator

NIKO Sterilizator noževa, pila za kosti, satara i bruseva s preljevnom cijevi, inox, električni

Noževi i sav ostali pribor koji dolazi u dodir s mesom moraju se očistiti i dezinficirati prije početka rada, nakon svake stanke i kad god je pribor prljav. Voda mora biti pri temperaturi od najmanje +82°C, čime se jamči da meso neće biti onečišćeno upotrebom opreme, npr. noževa. Potrebno je dakle postaviti uređaje za sterilizaciju noževa na ključna mjesta u klaonici ili mesnici. Ovakvi postupci temelje se na načelima sustava HACCP-a.
Učinkovite sanitarne procedure su neophodne kako bi se uspješno suprotstavili ubrzanom razmnožavanju, rastu i aktivnosti mikroorganizama, a samim time zaštitili ljudsko zdravlje, te osigurali zdravstveno ispravnu hranu.

NIKO Sterilizator noževa, pila za kosti, satara i bruseva s preljevnom cijevi, inox, električni

Redovna sanitacija noževa, mesarskih sjekirica, pila za kosti ključna je za sprječavanje kontaminacije mesa.

U tu svrhu iz vlastite proizvodnje predstavljamo NIKO električni sterilizator mesarskih noževa, pila za kosti, mesarskih sjekirica i bruseva, s preljevnom cijevi.

Karakteristike sterilizatora NIKO E STN+P – E:

  • Elektronska regulacija s pokazivačem temperature do +90°C
  • Volumen: 25 litara
  • Težina: 7 kg
  • Dimenzije: 400/480 x 130 x 550 mm
  • Snaga motora: 800 W
  • Napon: 230 V / 50Hz
  • Kučište inox 18/10
  • Električni kabel s utikačem

Jednostavnost korištenja; istovremeno sanitacija oštrica različitih veličina (mesarskih noževa, mesarske sjekirice, pila za kosti i bruseva)

Jednostavno čišćenje i održavanje sterilizatora NIKO.

STERILIZATOR DETALJSterilizator noževa s preljevnom cijevi je pouzdan, siguran i cjelovit sustav za sanitaciju i skladištenje noževa, koji se koriste u mesnici, klaonici i ostalim objektima prehrambene industrije. Ono što je najvažnije, u skladu je s važećim propisima.

Dobra sanitacija smanjuje mogućnost kontaminacije na minimum i povećava stabilnost proizvoda, smanjena je količina otpada jer se baca manje mesa. Proizvod proizveden u sanitarnim uvjetima ima bolji okus i zdraviji je, te se samim time povećava i ugled poduzeća.