Pizza

Lopata za pizzu Orchidea

Svaka pizzerija, svaki ugostiteljski objekt koji priprema popularnu i mnogima omiljenu pizzu mora imati namjensku lopatu za pizzu pomoću koje će pizza majstori lakše stavljati i vaditi pizzu iz pećnice.

Lopate za pizzu dolaze u raznim veličinama i materijalima, s kraćom ili dužom drškom. Sama lopata u prošlosti se izrađivala od drveta, dok se danas izrađuju i od kvalitetnog aluminija ili nehrđajućeg čelika. Odabir lopate za pizzu ovisi o pizza majstoru i njegovom načinu rada.

Lopata za pizzu Orchidea (za pizzu od 36 cm/45 cm/50 cm/55 cm/60 cm) je aluminijska, s inox drškom, a ručkica na kraju drške je od drveta. Drška je dugačka 170 cm te je idealna za pečenje pizze u tradicionalnim pećnicama odnosno krušnim pećima. Radi boljeg prianjanja, na drvenoj ručkici pri vrhu drške nalaze se jedva vidljivi utori koji osiguravaju bolji i lakši hvat.

Najvažnije prednosti lopate za pizzu Orchidea

Materijali poput inoxa ili aluminija su čvrsti, namijenjeni za svakodnevnu intenzivnu uporabu i jednostavni za čišćenje. Lopate su lagane za držanje i rukovanje, te se s njima spretno „zagrabi“ pizza i prebaci u peć.